ENERGETSKA IZGRADNJA AURE (E.I.A.)

Energetska Izgradnja Aure sustav je tehnika relaksacije i meditacije kroz četiri stupnja treninga, kroz koji se polaznici aktivno upoznavaju uz praktične vježbe “vođenim meditacijama” pod mentorstvom voditelja programa čime se postiže uzastopni razvoj kontrole i svojevoljne ekspanzije energije našeg bića uz održavanje mentalne higijene naše svijesti i podsvijesti.

Prvi stupanj treninga PSIHOFIZIČKA RELAKSACIJA je početni sustav vježbi u kojem se savladavaju osnove fizičke relaksacije, psihičke relaksacije, vježbe disanja (Pranayama) i početne vježbe održavanja čistoće unutrašnjeg energetskog polja u nama. Kroz devet vježbi upoznavaju se modeli relaksacije koji nam pomažu da u određenom potrebno trenutku stabiliziramo svoju emotivnu reakciju i kontroliramo emotivne i energetske reakcije za svega dvadesetak sekundi (u fazi potpunog usvajanja izvedbe vježbi).

Drugi stupanj treninga pod nazivom MEDITACIJA I VIZUALIZACIJA je napredni trening koji nam kroz vođene meditacije (vježbe) pruža odgovore na pitanja kao što su:
– Što je meditacija, a što koncentracija i kontemplacija: kada se koriste u praksi?
– Kako se formira MENTALNO POLJE za meditaciju i kada se otvara “Channeling”?
– Vježbe vizualizacije boja i oblika
– Vježbe aktivacije mentalnih procesa za suzbijanje “unutrašnjeg monologa”
– Zaustavljanje procesa nekontroliranog protoka misli
– Vježbe aktivacije energije Aure
– Vježbe aktivacije energetskih centara Stabla Života u Auri

Treći stupanj treninga pod nazivom MENTALNA HIGIJENA pruža nam 12 osnovnih vježbi i nekoliko pomoćnih tehnika kojima prema osobnim afinitetima održavamo naše bioenergetsko polje (Auru) čistim i snažnim. U ovom stupnju postižemo uklanjanje energetskih nakupina na našoj Auri, uklanjamo nepoželjne energetske veze sa osobama, mjestima i predmetima koji snažno utječu na naše energetsko i emotivno stanje. Održavanje mentalne higijene i postizanje visokog energetskog potencijala bez ikakvih unutrašnjih i vanjskih energetskih izvora destabilizacije ili stresa preduvjet su završne razine primjene naše energetske senzitivnosti u našem okruženju.

Četvrti i posljednji stupanj treninga je EIA PRAKTIKUM u kojem se na praktičan i izravan način svi polaznici upoznavaju sa stvarnim energetskim strukturama svog Bića:
– Kako vidjeti Auru golim okom
– Kako osjetiti i prepoznati u Auri energetske promjene i deformacije koje su prethodnica bolesti
– Kako i na koji način stabilizirati svoje ili tuđe energetsko polje prema utvrđenim deformacijama
– Kako razviti senzibilitet jednostavnim vježbama koje nam otvaraju razinu energo-percepcije
– Osnove bioenergo-dijagnostike prilikom bioenergo-tretmana

Radni materijal pripremljen je u knjizi ENERGETSKA IZGRADNJA AURE koja sadrži prva tri stupnja u formi priručnika za seminar i audio CD sa MP3 vođenim meditacijama za prvi i drugi stupanj treninga. Ukupni materijal sadrži 28 osnovnih vježbi i pet pomoćnih tehnika koje su uži izbor iz 30-godišnjeg praktičnog rada i iskustva autora.